Клімат твого простору під ключ в Рівному та регіоні

ТОВ Тіко

Що краще: кондиціонер чи тепловий насос? Порівняння.

Кондиціонер VS тепловий насос




Давайте швидко порівняємо дві моделі одного виробника однакової потужності. Для дослідів візьмемо американського виробника Gree. Марка очікувано популярна в Україні й не без підстав для того. Кондиціонер Gree серії Bora GWH09AAA-K3NNA2A та тепловий насос Gree Praktik Pro GWH09QB-K3DNA2G.

Одразу зауважу, що кондиціонер в даному випадку не інверторний, а тепловий насос інверторний, бо для теплового насоса це принципова умова. Що з цього випливає? А те, що для отримання тієї ж само продуктивності протягом дня, інверторний тепловий насос апріорі витратить на 30% менше електроенергії.

Інший принциповий момент, який треба тримати на думці, це основне призначення приладу. Кондиціонер призначений для охолодження повітря. Робота кондиціонера на обігрів це приємний бонус. Тепловий же насос призначений для перекачування тепла. З приміщення на вулицю, або навпаки.

А тепер я порівняю характеристики двох приладів. Першими я буду вказувати показники кондиціонера Gree серії Bora GWH09AAA-K3NNA2A, а другими показники теплового насоса Gree Praktik Pro GWH09QB-K3DNA2G.

  • Вага внутрішнього блоку, кг: 7,5 / 9. Різниця в 1,5 кг.
  • Розміри внутрішнього блоку, мм: 698x250x185 / 790x275x200. Різниця в 1,5-3 сантиметри показує нам про збільшений розмір теплообмінника.
  • Робота на обігрів при температурах, градуси: -7 / -20. Тепловий насос буде гріти вас взимку.
  • Коефіцієнт енергоефективності по теплу (СОР): 3,61 / 3,71. Тепловий насос показує кращі результати.
  • Коефіцієнт енергоефективності по холоду (EER): 3,21 / 3,23. Тепловий насос знову показує кращі результати.

Отже переваги теплового насоса:

  • Працює на обігрів до –20 С на вулиці.
  • Економить електроенергію – до 30%
  • Має вищі показники енергоефективності.

І, нарешті, ціна, грн: 11004 / 18228. Різниця в 7224 грн. При наших платіжках за опалення ця різниця окупається за перший же зимовий сезон. Якщо у Вас дві кімнати, то термін окупності буде два сезони.

Закликаю висновки робити самостійно і запрошую до себе на сайт за кондиціонером або за тепловим насосом. Про всяк випадок нагадаю, що при замовленні на сайті Вас чекає прихована знижка і реєстрація в програмі лояльності.


  КондиціюванняОпалення

Потребуєте більше інформації?

Спитайте нас. Ми це любимо.