Клімат твого простору під ключ в Рівному та регіоні

ТОВ Тіко

Що треба знати про кондиціонери перед початком сезону

Мешканцям Санта-Барбари, Канарських островів або Іспанської Малаги, Австралійського Сіднею чи Гавайських островів безперечно дуже пощастило. Дуже! Море, сонце, пальми та засмаглі дівчата, піщані пляжі та шум прибою. Рай на землі та й годі! Що ще можна сказати про ці благословенні місця? Як можна словами передати стан душі, коли всі проблеми майнули в небуття? Чи може, скажіть мені, знайтись на цій планеті інше ідеальне місце для нужденного тіла? Може, відповім я вам! Може! І ця стаття буде тому доказом.

Що ж в цих країнах такого таємничого, що провести відпочинок там стало синонімом ідеального відпочинку? Безперечно це природа та клімат. Ідеальний клімат для людини. Адже температура в тих місцях тримається стабільною протягом цілого року. Взимку і влітку температура коливається в межах 20-28 градусів. Лише зимової ночі стовпчик термометра може опускатись до 15-16 градусів, а вдень він, як зачарований, піднімається до 20-22 градусів. Влітку ж він інколи може сягати 30-ти градусів. І якщо відтворити тамтешню природу нам буде складно в своїх домівках, то створити ідеальний клімат нам залюбки допоможе кліматична техніка. Кондиціонери, спліт-системи, вентиляційні системи, теплові насоси. Ці технічні засоби допоможуть нам влаштувати клімат нашої мрії в квартирі, будинку чи на роботі.

З настанням літньої спеки перед нами рубом постає питання охолодження приміщення. Кондиціюванням приміщення займаються кондиціонери (спліт-системи) та деякі теплові насоси системи повітря-повітря. Якщо в вас вже є кондиціонер, то перед початком сезону його обов'язково треба перевірити та провести технічне обслуговування.


Саме про обслуговування кондиціонера ми і поговоримо. Сучасна спліт-система складається з трьох елементів: внутрішній блок, зовнішній блок та трубопровід. Кожна складова вимагає спеціального догляду.

Внутрішній блок

Найперше, що треба зробити для комфортної роботи внутрішнього блоку спліт-системи, це очистити повітряний фільтр грубої очистки. Ці роботи цілком можна провести самотужки. Треба очистити решітки повітрязабірника, перевірити та очистити радіатор внутрішнього блока, ротор, теплообмінник. До цих робіт вже краще залучити професіоналів. На теплообмінник слід звернути особливу увагу, адже саме на ньому конденсуєтсья волога. Сучасні кондиціонери Daikin, Panasonic, Toshiba, Mitsubishi, LG, Carrier, Cooper & Hunter, Zanussi, Electrolux, Neoclima, Leberg, та інших відомих фірм передбачили проблему залишку вологи та утворення плісняви на теплообміннику, отже обладнали свої вироби функцією продуву та осушення теплообмінника після закінчення роботи і перед повним виключенням внутрішнього блока. Але все ж таки краще пересвідчитись в їх чистоті і провести антибактеріальну очистку.


Зовнішній блок спліт-системи

Оскільки зовнішній блок знаходиться на вулиці, на нього діють всі атмосферні впливи нашого клімату: дощ, вітер, сніг, опале листя, сонце, пісок та інше. А отже і увага йому потрібна особлива. Насамперед треба очистити решітку радіатора від механічного забруднення. Від листя, дрібних гілок, пір'я тощо. Промити, і бажано струмом води під тиском. Загнуті пластини слід випрямити. Очистити лопаті вентилятора та отвори для стоку конденсата. Перевірити компресор, насоси, випаровувач та термостати, а також електричні вузли. Якщо поруч ростуть рослини, які можуть дотягнутись до зовнішнього блока, то їх слід підрізати.


Трубопровід фреону

Оскільки трубопровід найчастіше має приховане розташування, то без професійного досвіду вам не обійтись. Треба перевірити холодоагент. Якщо є зайвий фреон, то його треба відкачати з системи. Але найчастіше трапляється певна його нестача через природні процеси, що відбуваються під час роботи. А отже нестачу холодоагента треба дозаправити. Перевірити, чи немає витоків, герметичність з'єднань. 


Трубопровід відводу дренажу

   

 Власники спліт систем час від часу стикаються з проблемою, коли з кондиціонера тече вода. Рідина з кондиціонеру затікає у будинок, що не є нормальною ситуацією.

Найчастішими ситуаціями протікання води в приміщення є засмічення дренажу або вихід з ладу насоса дренажної системи. Часто у дренажний отвір потрапляє сміття, залітають оси, інші комахи. Утворюється засмічення. Якщо не чистити, воно залежується, з'являється мул, потім закорковування. І ось саме після цього ми бачимо сумну картину: вода не виводиться на вулицю, а поступово стікає в приміщення. Тому так важливо є очищення системи дренажу. 




 


І не забути перевірити вентиляційну систему приміщення! Бо кондиціонер працює лише з повітрям, яке вже є в приміщенні. Це повітря циркулює в приміщенні, а надходження свіжого повітря здійснюється через інші вентиляційні системи.
На користь обслуговування, проведеного спеціалістом, говорить і необхідність застосування спецінструменту, а також використання спецреактивів.
Ці нехитрі, але вкрай необхідні заходи технічного характера, зроблені завчасно, а також філіжанка запашної кави нададуть вам змогу в годину літньої спеки на хвилинку замріятись та відчути себе в далекій Санта-Барбарі.
Якщо ви ще не придбали кондиціонер, то про це ми поговоримо наступного разу. Або ви можете вже зараз зателефонувати (067) 381-28-03 та поспілкуватись з нашим спеціалістом.
Замовити технічне обслуговування свого кондиціонера в Рівному чи в Рівненській області ви можете за цим само номером (067) 381-28-03, або за міським номером (0362) 62-94-29. Для зручності ми також приймаємо замовлення на електронну адресу tiko.rivne@gmail.com. Вартість комплексного обслуговування починається від 340 гривень, точніше ми скажемо, коли визначимо фронт робіт.



Телефон менеджера: (068) 305-31-63, (066) 449-48-58

Спеціально ваш, Володимир Деміургіч.


Корисні поради та рекомендації щодо догляду за кондиціонером та його обслуговування

Як зменшити витрати на обслуговування кондиціонера

Які додаткові послуги надаються при обслуговуванні кондиціонера

Яких заходів безпеки слід дотримуватись під час обслуговування кондиціонера

Що необхідно знати про правильну експлуатацію та обслуговування кондиціонера

Які деталі та запчастини необхідно використовувати під час виконання робіт з обслуговування кондиціонера

Як проводиться обслуговування кондиціонера

Чому важливо обслуговувати кондиціонер? На що це впливає?

Які фільтри використовуються в кондиціонерах

Який зв'язок між алергією та кондиціонером

Правильна інструкція: Як чистити кондиціонер самостійно?

Якщо не обслуговувати кондиціонер, то що?

Що вам з того, що в нас великий досвід?


  Кондиціювання

Потребуєте більше інформації?

Спитайте нас. Ми це любимо.