Клімат твого простору під ключ в Рівному та регіоні

ТОВ Тіко

Як ми рятували Миколая від невдалої вентиляції басейна

Сьогодні я розкажу вам, як ми вирішуємо проблеми, з якими до нас звертаються клієнти.


В нашого клієнта Миколи (ім’я змінено) від початку експлуатації була невирішена проблема з приватним басейном у власному будинку в місті Рівне. Площа приміщення з басейном — 110 м2, площа дзеркала води — 24 м2. При зведенні будинку і розрахунку вентиляції басейного приміщення були допущені помилки, обладнання було підібрано невдало, внаслідок чого змонтована система вентиляції не виконувала своєї функції і в приміщенні постійно зберігалась надмірна вологість. Вікна були завжди запотівшими, конденсат стікав на підлогу, а огороджувальні конструкції в приміщенні знаходились під постійним впливом грибку і помалу руйнувались.

Микола звернувся до інженерного відділу ТОВ "Тіко" з завданням спроектувати і змонтувати вентиляційну систему в своєму проблемному басейному приміщенні. Задача була ускладнена тим, що висота приміщення — 2 м 20 см, а між підвісною стелею і плитою перекриття не було монтажного простору.


Басейне приміщення




Вихідні дані: басейне приміщення площею 110 м2, висота приміщення 2,2 м, площа дзеркала води — 24 м2, об’єм приміщення — 242 м3. Орієнтовний об’єм випаровуваної води — 100 л/добу. Монтаж обладнання треба проводити всередині приміщення, стіни та стелю змінювати не можна. Вологість повітря в приміщенні треба знизити до 60%. Рухливість повітря в приміщенні повинна бути 0,2 м/с (згідно ДБН В.2.2-13-2003), об’єм припливно-витяжної вентиляції не менше 80 м3/год.


На стелі залишилсь білі дефлектори від старої вентиляції



В результаті проведених розрахунків, деталі яких Микола просив не розголошувати, наші інженери підібрали сучасну вентиляційну систему на базі обладнання Asis та контролера Schneider Electric. Припливно-витяжна система складається з пластинчатого рекуператора, краплевловлювача та секції змішування. Підігрів повітря відбувається в електричному калорифері. При великих морозах система автоматично включає підмішування рециркуляційного повітря для досягнення заданих робочих параметрів припливного повітря.


Пластинчатий рекуператор з краплевловлювачем



Калорифер



Зверніть увагу на якість виконання




Монтаж повітропроводів здійснений відкрито. Труби виконані з ламінованої оцинкованої сталі. Зовнішній вигляд повітропроводів чудово вписався в дизайн приміщення.


Зовнішня прокладка повітропроводів





Ламінація під дерево виконана в тон стелі



А вентиляційні ґрати в тон ламінації




Результат дуже сподобався не тільки нашим інженерам та монтажникам, а й Миколі і особливо його жінці. Вже через дві години роботи обладнання, поки монтажники пригощались кавою, стіни та вікна басейного приміщення були сухими, а повітря було відчутно свіжим. Для додаткової економії ми рекомендували Миколі використовувати спеціальну теплоізоляційну плівку для накривання басейну коли ніхто не плаває.


Ні конденсату, ні калюж





Тож, якщо ви зустрінете в центрі Рівного приємного чоловіка років 35-ти, спортивної статури, усміхненого і задоволеного, є висока імовірність, що це саме Микола прогулюється після плавання в своєму басейні, обладнаному новою вентиляцією.


Басейн виглядає як нова копійочка



Блок управління


Вивід вентиляційної системи на вулицю


Полюбуйтеся!



  Вентиляція

Потребуєте більше інформації?

Спитайте нас. Ми це любимо.